bt.dk
bt.dk meira myndir

Værste stormvejr i mange år

Tage og containere flyver rundt på Færøerne

 
orkan.

Færingerne er vant til hård blæst, men alligevel har nattens storm sat sine spor. Arkivfoto (Foto: Henning Bagger)

En god blæst har aldrig chokeret en færing. Alligevel mente vagthavende hos politiet i Thorshavn, Heri Andreassen, at nattens orkan har været slem.

 

- Det flyver rundt med ting, og tage er blæst af huse. Skibe har revet sig løs, og containere er desuden væltet ud på vejen flere steder, siger Heri Andreassen til bt.dk.

Ti mand har i nat været beskæftiget hos politiet med at besvare opkald fra nervøse borgere. Men heldigvis har der ikke været personskade.

Heri Andreassen forklarer, at orkanen stadig giver problemer for de sejlivede øboere.

Læs også: DMI varsler stormflod i weekenden

- Det er stadig ret slemt. Det toppede godt nok i nat, men det giver stadig problemer. Vi ved ikke, hvor slemt det ser ud rundt omkring, og det finder vi først ud af, når det engang bliver lyst. Men det ser ud til at blive en dyr omgang, siger Heri Andreassen.

En journalist fra færøsk tv siger til dr.dk, at bølgerne flere steder er blevet målt til 22 meter høje.

Læs også: Storm kan ramme Danmark i weekenden

For at sætte blæsten i relief til danske forhold, forklarer vagthavende hos DMI, at stormen i nat på Færøerne overgår stormen i december 1999 herhjemme.

- Vindstødene på Færøerne i nat svarer til det kraftigste, der blev målt under decemberorkanen i 1999 i Danmark. Og den var jo helt uhørt for danske forhold, mens de nok er lidt mere vant til den slags, siger Olaf Mathiassen til pol.dk.